Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica (CROSBI ID 333055)

Ocjenski rad | diplomski rad

Levanić, Vesna Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica / Hardi, Jovica (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2000

Podaci o odgovornosti

Levanić, Vesna

Hardi, Jovica

hrvatski

Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica

Cilj ovog rada bio je pokušati poboljšati okus i miris sira u grickalicama primjenom prirodnih aroma sireva i mliječnih prerađevina. Rezultati rada (osobito senzorskih ocjenjivanja) pokazali su da se u proizvodnji grickalica sa sirom, sir u prahu može uspješno zamjeniti s aromom nekih vrsta sireva (Cheddar, Blue Cheese itd).Pokazalo se također da uzorci kod kojih je aroma dodana prije pečenja nisu razlikovali od standardnih uzoraka. 71% potrošača preferiralo je uzorke kod kojih je aroma dodana postupkom raspršivanja.

mliječne prerađevine; prirodne arome sira; grickalice "Tena"

nije evidentirano

engleski

Application of milk products and natural cheese aroma concentrates in production of "Tena" snacks

nije evidentirano

milk products; natural cheese aroma concentrates; "Tena" snacks

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49

18.07.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija