Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica (CROSBI ID 333055)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Levanić, Vesna
Hardi, Jovica
hrvatski
Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica
Cilj ovog rada bio je pokušati poboljšati okus i miris sira u grickalicama primjenom prirodnih aroma sireva i mliječnih prerađevina. Rezultati rada (osobito senzorskih ocjenjivanja) pokazali su da se u proizvodnji grickalica sa sirom, sir u prahu može uspješno zamjeniti s aromom nekih vrsta sireva (Cheddar, Blue Cheese itd).Pokazalo se također da uzorci kod kojih je aroma dodana prije pečenja nisu razlikovali od standardnih uzoraka. 71% potrošača preferiralo je uzorke kod kojih je aroma dodana postupkom raspršivanja.
mliječne prerađevine; prirodne arome sira; grickalice "Tena"
nije evidentirano
engleski
Application of milk products and natural cheese aroma concentrates in production of "Tena" snacks
nije evidentirano
milk products; natural cheese aroma concentrates; "Tena" snacks
nije evidentirano
Podaci o izdanju
49
18.07.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek