Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke (CROSBI ID 375484)

Ocjenski rad | diplomski rad

Prce, Matea Utjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke / Miličević, Borislav (mentor); Nedić Tiban, Nela (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2012

Podaci o odgovornosti

Prce, Matea

Miličević, Borislav

Nedić Tiban, Nela

hrvatski

Utjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke

Intenzitet svih kemijskih reakcija koje se zbivaju tijekom destilacije, velikim dijelom ovisi o sastavu sirovine koja se destilira, tipu uređaja za destilaciju, materijalu od kojeg je uređaj izrađen, režimu destilacije... Sve ove reakcije su intenzivnije pri destilaciji primarnih fermentiranih sirovina, no pri redestilaciji sirovih destilata. Danas se u upotrebi nalaze različiti uređaji za destilaciju, na kojima se proizvode destilati različite kakvoće. Tehnološke postupke proizvodnje voćnih rakija odlikuje takvo vođenje procesa kod kojeg se naglasak stavlja na zadržavanje sortnih karakteristika arome (primarne arome). Destilati, dobiveni destilacijom fermentiranog soka jabuke u kolonskom uređaju s različitim rektifikacijskim indeksom i u jednostavnom uređaju (kazan-alambik), analizirani su kako bi se utvrdile razlike u kemijskom sastavu i organoleptičkim svojstvima. U tu svrhu primijenjene su organoleptičke metode, fizikalno- kemijske metode i plinska kromatografija.

destilacija ; primarna aroma ; kolonski uređaj ; organoleptička svojstva

nije evidentirano

engleski

The impact of the distillation system on the quality of apple distillates

nije evidentirano

distillation ; primary aroma ; column device ; organoleptic properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

42

06.11.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija