Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Atlas ovčjih sireva zemalja zapadnog Balkana (CROSBI ID 771659)

Druge vrste radova | katalog

Havranek, Jasmina ; Mikulec, Nataša ; Antunac, Neven ; Iveković, Damir ; Jakaša, Ivone ; Rogelj, Irena ; Perko, Bogdan ; Trmčić, Aljoša ; Čanžek Majhenić, Andreja ; Sarić, Zlatan et al. Atlas ovčjih sireva zemalja zapadnog Balkana // Sveučilišna tiskara, Zagreb. 2012.

Podaci o odgovornosti

Havranek, Jasmina ; Mikulec, Nataša ; Antunac, Neven ; Iveković, Damir ; Jakaša, Ivone ; Rogelj, Irena ; Perko, Bogdan ; Trmčić, Aljoša ; Čanžek Majhenić, Andreja ; Sarić, Zlatan ; Dizdarević, Tarik ; Popović Vranješ, Anka ; Cvetanović, David

hrvatski

Atlas ovčjih sireva zemalja zapadnog Balkana

Atlas ovčjih sireva zemalja zapadnog Balkana predstavlja rezultat međunarodnog SEE-ERA.NET Plus Joint Call projekta naslova: Characterisation and tracking the origin of specific features of traditional cheeses in Western Balkans". Projekt je imao za cilj okupiti istraživačke timove iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, u nastojanju definiranja znanstveno-istraživačkog sustava za karakterizaciju tradicionalnih sireva zemalja zapadnog Balkana (Istarski, Krčki, Paški ; Bovški, Dolenjski, Kraški ; Livanjski, Travnički/Vlašićki ; Pirotski, Sjenički sir). Sustav je uključivao standardizaciju tehnološkog postupka proizvodnje tradicionalnih ovčjih sireva kao i definiranje njihovih fizikalno-kemijskih i senzornih svojstava te dominantnih bakterijskih populacija uključenih u proces zrenja karakterističan za svaki pojedini sir.

ovčji sirevi; kemijski sastav; aminokiseline; karakteristike sira

Atlas sireva napisan je na pet jezika (hrvatski, slovenski, bosanski, srpski, engleski)

engleski

An Atlas of Sheep Cheeses of the Countries of the Western Balkans

nije evidentirano

sheep cheeses; chemical composition; amino acids; cheese characteristics

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Sveučilišna tiskara, Zagreb

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)