Uzgoj ribiza u zaštićenom prostoru (CROSBI ID 376392)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jakopović, Sanja
Duralija, Boris
hrvatski
Uzgoj ribiza u zaštićenom prostoru
U ovom radu detaljno je opisan ribiz kao voćna vrsta prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Nabrojane su i opisane najpopularnije sorte crnih i crvenih boja plodova. Opisani su zahtjevi koje on kao kultura ima prema tlu, klimi, temperaturi, relativnoj vlazi zraka, svjetlosti i vjetru. Također su navedene agrotehničke i pomotehničke mjere koje bi bilo poželjno provesti u jednom suvremenom nasadu ribiza kako bi se postigli najbolji rezultati (kvalitetni plodovi i visok prinos). Navedeno je na koji način i u koje vrijeme je najpovoljnije provesti berbu i pakiranje plodova, te koje se sve svrhe mogu koristiti. Isto tako je pokazana i njihova nutritivna i zdravstvena vrijednost. Na kraju rada su opisani uvjeti i načini izgradnje zaštićenih prostora, te njihova svrha, korist i isplativost podizanja u svrhu uzgoja zdravih plodova ribiza.
Ribes; tehnologija proizvodnje; sortiment; kvaliteta ploda
nije evidentirano
engleski
Growing currants in greenhouses
nije evidentirano
Ribes; production technology; cultivars; fruit quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
67
12.07.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb