Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj dodatka aditiva na reološka i pecivna svojstva brašna (CROSBI ID 333239)

Ocjenski rad | diplomski rad

Zlatar, Tanja Utjecaj dodatka aditiva na reološka i pecivna svojstva brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 1996

Podaci o odgovornosti

Zlatar, Tanja

Ugarčić-Hardi, Žaneta

hrvatski

Utjecaj dodatka aditiva na reološka i pecivna svojstva brašna

Reološka i pecivna svojstva brašna ovise o kemijskom sastavu i strukturi brašna, a svojstva brašna mogu se poboljšati primjenom različitih aditiva. Cilj rada bio je ispitati kako i koliko različite vrste i koncentracije aditiva utječu na reološka i pecivna svojstva brašna. Ispitivanja su pokazala da je dodatak aditiva u osnovni zamjes bitno je poboljšao reološka i peciva svojstva brašna,a najboljima su se pokazali aditivi Pekol i Format. Uz ove dodatke dobiven je kruh dobrog volumena, ujednačene porooznosti, dobre elastičnosti, svvjetle boje sredine, dobre topljivosti kruha, te kruhu svojstvenog mirisa i okusa.

pšenično brašno; aditivi; reološka svojstva; probna pečenja

nije evidentirano

engleski

Additives addition influence on rheological properties and bread production

nije evidentirano

wheat flour; additives; rheological properties; bread production

nije evidentirano

Podaci o izdanju

50

04.03.1996.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano