Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Konzerviranje voća i povrća zamrzavanjem (CROSBI ID 376991)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Zagorščak, Ignac Konzerviranje voća i povrća zamrzavanjem / Nedić Tiban, Nela (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2012

Podaci o odgovornosti

Zagorščak, Ignac

Nedić Tiban, Nela

hrvatski

Konzerviranje voća i povrća zamrzavanjem

Među suvremenim metodama konzerviranja voća i povrća zamrzavanje zauzima jedno od najistaknutijih mjesta. Razlozi su ponajprije kakvoća smrznutih proizvoda, široka primjena i prikladnost takvih proizvoda za upotrebu, ali i mnogi drugi. Zamrzavanjem se mogu konzervirati razne vrste voća i povrća, iako su neke više a neke manje prikladne za taj način konzerviranja. Samo ono voće i povrće koje se troši u svježem stanju za pripremu salata ili deserata obično se ne zamrzava. Za zamrzavanje u pravilu služi voće i povrće u stadiju zrelosti za potrošnju (konzumne zrelosti), tj. s potpuno razvijenom bojom i aromom, te odgovarajućom teksturom, ovisno o krajnjoj namjeni i načinu obrade. Zadatak ovog rada bio je obraditi postupke i uređaje za zamrzavanje voća i povrća. Navedene su i promjene koje se dešavaju tijekom postupaka pripreme voća i povrća i samog zamrzavanja, kao i distribucije i skladištenja gotovih proizvoda.

konzerviranje ; zamrzavanje ; voće i povrće

nije evidentirano

engleski

Preservation of fruits and vegetables by freezing

nije evidentirano

preservation ; freezing ; fruits and vegetables

nije evidentirano

Podaci o izdanju

37

04.12.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice