Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha (CROSBI ID 333247)

Ocjenski rad | diplomski rad

Miklaj, Mirjana Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha / Ugarčić-Hardi, Žaneta (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 1997

Podaci o odgovornosti

Miklaj, Mirjana

Ugarčić-Hardi, Žaneta

hrvatski

Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha

Upotrebom dodataka i pomoćnih sirovina omogućava se izrada različitih pekarskih proizvoda. Poznavanjem sastava različitrih smjesa dodataka i načina njihova djelovanja moguće je odabrati smjesu koja najbolje odgovara potrebama proizvodnje određenih pekarskih proizvoda. Cilj rada bioo je ispitati dodatak aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha, iz rezultata ispitivanja je vidljivo da se povećanjem udjela aditiva smanjuju kvalitetni brojevi i kvalitetne grupe ispitivanih brašna. Dodatak aditiva "Moby Fresh" izrazito je povećao volumen kruha, čak i kod vrlo niskog udjela (0, 1 %).

pšenično brašno; aditiv; reološka svojstva; probna pečenja

nije evidentirano

engleski

Influence of additive "Moby Fresh" addition on rheological properties and sensoric properties of bread

nije evidentirano

wheat flour; additive; rheological properties; bread production

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

28.04.1997.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija