Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha (CROSBI ID 333247)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Miklaj, Mirjana
Ugarčić-Hardi, Žaneta
hrvatski
Utjecaj dodatka aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha
Upotrebom dodataka i pomoćnih sirovina omogućava se izrada različitih pekarskih proizvoda. Poznavanjem sastava različitrih smjesa dodataka i načina njihova djelovanja moguće je odabrati smjesu koja najbolje odgovara potrebama proizvodnje određenih pekarskih proizvoda. Cilj rada bioo je ispitati dodatak aditiva "Moby Fresh" na reološka i senzorska svojstva kruha, iz rezultata ispitivanja je vidljivo da se povećanjem udjela aditiva smanjuju kvalitetni brojevi i kvalitetne grupe ispitivanih brašna. Dodatak aditiva "Moby Fresh" izrazito je povećao volumen kruha, čak i kod vrlo niskog udjela (0, 1 %).
pšenično brašno; aditiv; reološka svojstva; probna pečenja
nije evidentirano
engleski
Influence of additive "Moby Fresh" addition on rheological properties and sensoric properties of bread
nije evidentirano
wheat flour; additive; rheological properties; bread production
nije evidentirano
Podaci o izdanju
36
28.04.1997.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek