Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima (CROSBI ID 333282)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Škalić, Anica
Ugarčić-Hardi, Žaneta
hrvatski
Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima
Milici su proizvod koji se izrađuje u Hrvatskoj kao tip ravnog kruha, a po recepturi i načinu izrade najsličniji su indijskom proizvodu nazvanom chapati. Ovim radom ispitana je mogućnost proizvodnje mlinaca s dodatkom pšenične klice i pšeničnih posija, a utjecaj dodatka očitovao se u promjeni organoleptičkih svojstava (boja, okus, miris), kao i u promjeni kemijskog sastava. Mlince s posijama moglo bi se preporučiti potrošačima niskokalorične hrane, a mlince s dodatkom pšeničnih klica pobornicima "zdrave prehrane".
mlinci; pšenična klica; pšenične posije
nije evidentirano
engleski
Quality of "Tena" flat bread type with different additives
nije evidentirano
flat bread type; wheat germs; wheat brans
nije evidentirano
Podaci o izdanju
36
22.07.1998.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek