Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima (CROSBI ID 333282)

Ocjenski rad | diplomski rad

Škalić, Anica Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima / Ugarčić-Hardi, Žaneta (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 1998

Podaci o odgovornosti

Škalić, Anica

Ugarčić-Hardi, Žaneta

hrvatski

Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima

Milici su proizvod koji se izrađuje u Hrvatskoj kao tip ravnog kruha, a po recepturi i načinu izrade najsličniji su indijskom proizvodu nazvanom chapati. Ovim radom ispitana je mogućnost proizvodnje mlinaca s dodatkom pšenične klice i pšeničnih posija, a utjecaj dodatka očitovao se u promjeni organoleptičkih svojstava (boja, okus, miris), kao i u promjeni kemijskog sastava. Mlince s posijama moglo bi se preporučiti potrošačima niskokalorične hrane, a mlince s dodatkom pšeničnih klica pobornicima "zdrave prehrane".

mlinci; pšenična klica; pšenične posije

nije evidentirano

engleski

Quality of "Tena" flat bread type with different additives

nije evidentirano

flat bread type; wheat germs; wheat brans

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

22.07.1998.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija