Utjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova (CROSBI ID 333340)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Jukić, Marko
Ugarčić-Hardi, Žaneta
hrvatski
Utjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova
Svrha rada bio je ispitivanje utjecaja enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova. Ispitivanja su rađena s jednim uzorkom brašna T-500 kojem su dodavani enzimski preparati u prahu: papain, Biobake CDI (proteaze i kvaščev ekstrakt) i Biobake CHW (proteaze i hemicelulaza), dodavani u različitim koncentracijama u odnosu na količinu brašna. Rezultati ispitivanja pokazali su da je dodatak sva tri enzimska preparata povoljno utjecao na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova. Njihovom uporabom značajno se povećao stupanj omekšanja tijesta i smanjila viskoznost tijesta. Najpovoljnijim se pokazao enzimski preparat koji sadrži proteaze i hemicelulazu.
pšenično brašno; enzimski preparati; tehnološka kakvoća tijesta; vafel listovi
nije evidentirano
engleski
Influence of enzyme preparations addition on technological quality of dough for wafers production
nije evidentirano
wheat flour; enzyme preparations; technological quality of dough; wafers production
nije evidentirano
Podaci o izdanju
63
17.07.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek