Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova (CROSBI ID 333340)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jukić, Marko Utjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova / Ugarčić-Hardi, Žaneta (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2000

Podaci o odgovornosti

Jukić, Marko

Ugarčić-Hardi, Žaneta

hrvatski

Utjecaj dodatka enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova

Svrha rada bio je ispitivanje utjecaja enzimskih preparata na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova. Ispitivanja su rađena s jednim uzorkom brašna T-500 kojem su dodavani enzimski preparati u prahu: papain, Biobake CDI (proteaze i kvaščev ekstrakt) i Biobake CHW (proteaze i hemicelulaza), dodavani u različitim koncentracijama u odnosu na količinu brašna. Rezultati ispitivanja pokazali su da je dodatak sva tri enzimska preparata povoljno utjecao na tehnološku kakvoću tijesta za proizvodnju vafel listova. Njihovom uporabom značajno se povećao stupanj omekšanja tijesta i smanjila viskoznost tijesta. Najpovoljnijim se pokazao enzimski preparat koji sadrži proteaze i hemicelulazu.

pšenično brašno; enzimski preparati; tehnološka kakvoća tijesta; vafel listovi

nije evidentirano

engleski

Influence of enzyme preparations addition on technological quality of dough for wafers production

nije evidentirano

wheat flour; enzyme preparations; technological quality of dough; wafers production

nije evidentirano

Podaci o izdanju

63

17.07.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija