izvor podataka: crosbi
!
Utjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja (CROSBI ID 333385)
Ocjenski rad | diplomski rad
Jelovčić, Ranka
Utjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja / Rade, Desanka (mentor);
Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 1999
Podaci o odgovornosti
Jelovčić, Ranka
Rade, Desanka
hrvatski
Utjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja
Istraživan je utjecaj dvije sorte istarskih maslina na kemijski sastav i kvalitetu ulja.Pokazalo se da sorte imaju presudan utjecaj na sastav masnih kiselina (pogotovo na odnos oleinske i linolne kiseline)i udjel fenla, dok ne utječu na kiselost, peroksidni broj i delta K.
sorte masline; kvaliteta maslinovog ulja
nije evidentirano
engleski
Influence of olive variety on the chemical composition and oil quality
nije evidentirano
olive varieties; olive oil quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
61
06.10.1999.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove