Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja (CROSBI ID 333385)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jelovčić, Ranka Utjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja / Rade, Desanka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 1999

Podaci o odgovornosti

Jelovčić, Ranka

Rade, Desanka

hrvatski

Utjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja

Istraživan je utjecaj dvije sorte istarskih maslina na kemijski sastav i kvalitetu ulja.Pokazalo se da sorte imaju presudan utjecaj na sastav masnih kiselina (pogotovo na odnos oleinske i linolne kiseline)i udjel fenla, dok ne utječu na kiselost, peroksidni broj i delta K.

sorte masline; kvaliteta maslinovog ulja

nije evidentirano

engleski

Influence of olive variety on the chemical composition and oil quality

nije evidentirano

olive varieties; olive oil quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

61

06.10.1999.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano