Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja krvavica sa sirovinama različite vrste i kakvoće (CROSBI ID 333387)

Ocjenski rad | diplomski rad

Knežević, Mihael Proizvodnja krvavica sa sirovinama različite vrste i kakvoće / Novaković, Predrag (mentor); Kordić, Jasna (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 1996

Podaci o odgovornosti

Knežević, Mihael

Novaković, Predrag

Kordić, Jasna

hrvatski

Proizvodnja krvavica sa sirovinama različite vrste i kakvoće

Rad je usmjeren na izradu tri vrste krvavica u industrijskim uvjetima, prema različitim proizvodnim recepturama, s ciljem istraživanja utjecaja recepturnog sastava na kakvoću finalnog proizvoda oraćenjem fizikalnih kemijskih, mikrobioloških i organoleptičkih pokazatelja kakvoće. Rezultati ispitivanja pokazuju da se dodavanjem krvi krvavice obogaćuju proteinima, a dodavanjem geršle dobiva se proizvod sa smanjenom energetskom vrijednošću i povećanim udjelom vode. U primjenjenom tehnološkom procesu dobivene su mikrobiološki ispravne krvavice. Organoleptičkim ispitivanjima najbolje su ocjenjene krvavice u kojima su dodani krv i mesni obresci, nešto niže krvavice u koje je dodana geršla, a najniže su ocjenjene krvavice bez dodatka krvi, mesnih obrezaka i s masnijim sirovinama. Tijekom skladištenja naročito između 6. i 9. dana dolazilo je do pada organoleptičke kakvoće krvavica.

krvavice; sirovine; kontrola kvalitete

nije evidentirano

engleski

Production of blood sausage with different sorte and quality of raw materials

nije evidentirano

blood sausage; raw materials; quality control

nije evidentirano

Podaci o izdanju

46

03.12.1996.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija