Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće (CROSBI ID 333390)

Ocjenski rad | diplomski rad

Dundović, Zrinka Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće / Novaković, Predrag (mentor); Kordić, Jasna (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 1997

Podaci o odgovornosti

Dundović, Zrinka

Novaković, Predrag

Kordić, Jasna

hrvatski

Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće

Rad je usmjeren na izradu tri vrste Tirolskih kobasica u industrijskim uvjetima, prema različitim proizvodnim recepturama s ciljem istraživanja utjecaja recepturnog sastava na kakvoću finalnog proizvoda praćenjem fizikalnih, kemijskih i senzorskih pokazatelja kakvoće. Rezultati ovog rada ukazuju da soje u nadjevu Tirolskih kobasica ne bi trebao biti veći od 10%, kako se ne bi značajnije umanjila kvaliteta ovih kobasica, a u pogledu postizanja poželjne boje i izgleda presjeka potrebno je neutralne strukturne proteine soje zamijeniti onima koji su obojeni crvenim pigmentima sličnim boji salamurenog mesa.

polutrajne kobasice; sirovine; kontrola kvalitete

nije evidentirano

engleski

Production of semi-stable sausage with different kind and quality raw materials

nije evidentirano

semi-stable sausages; raw materials; quality control

nije evidentirano

Podaci o izdanju

55

31.10.1997.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija