Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće (CROSBI ID 333390)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Dundović, Zrinka
Novaković, Predrag
Kordić, Jasna
hrvatski
Proizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće
Rad je usmjeren na izradu tri vrste Tirolskih kobasica u industrijskim uvjetima, prema različitim proizvodnim recepturama s ciljem istraživanja utjecaja recepturnog sastava na kakvoću finalnog proizvoda praćenjem fizikalnih, kemijskih i senzorskih pokazatelja kakvoće. Rezultati ovog rada ukazuju da soje u nadjevu Tirolskih kobasica ne bi trebao biti veći od 10%, kako se ne bi značajnije umanjila kvaliteta ovih kobasica, a u pogledu postizanja poželjne boje i izgleda presjeka potrebno je neutralne strukturne proteine soje zamijeniti onima koji su obojeni crvenim pigmentima sličnim boji salamurenog mesa.
polutrajne kobasice; sirovine; kontrola kvalitete
nije evidentirano
engleski
Production of semi-stable sausage with different kind and quality raw materials
nije evidentirano
semi-stable sausages; raw materials; quality control
nije evidentirano
Podaci o izdanju
55
31.10.1997.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek