Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj sorte i roka berbe na održivost maslinovog ulja (CROSBI ID 333394)

Ocjenski rad | diplomski rad

Grahovac, Blanka Utjecaj sorte i roka berbe na održivost maslinovog ulja / Rade, Desanka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 1999

Podaci o odgovornosti

Grahovac, Blanka

Rade, Desanka

hrvatski

Utjecaj sorte i roka berbe na održivost maslinovog ulja

Praćene su promjene slobodnih masnih kiselina, peroksidnog broja i specifičnih UV apsorbancija u ulju iz dvije istarske sorte maslina nakon različitih rokova berbe a ispitana je i održivost ulja u nekim uvjetima ubrzanog kvarenja. Sva ispitivana ulja bila su ekstra kvalitete bez obzira na rok berbe, a razlikovala su se po udjelu polifenola, što je utjecalo i na njihovu održivost.

sorta maslina; vrijeme berbe maslina; održivost maslinovog ulja

nije evidentirano

engleski

Influence of olive variety and harvest time onthe shelf life of olive oil

nije evidentirano

olive variety; olive harvest time; shelf life of olive oil

nije evidentirano

Podaci o izdanju

48

03.12.1999.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano