Utjecaj sorte i roka berbe na održivost maslinovog ulja (CROSBI ID 333394)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Grahovac, Blanka
Rade, Desanka
hrvatski
Utjecaj sorte i roka berbe na održivost maslinovog ulja
Praćene su promjene slobodnih masnih kiselina, peroksidnog broja i specifičnih UV apsorbancija u ulju iz dvije istarske sorte maslina nakon različitih rokova berbe a ispitana je i održivost ulja u nekim uvjetima ubrzanog kvarenja. Sva ispitivana ulja bila su ekstra kvalitete bez obzira na rok berbe, a razlikovala su se po udjelu polifenola, što je utjecalo i na njihovu održivost.
sorta maslina; vrijeme berbe maslina; održivost maslinovog ulja
nije evidentirano
engleski
Influence of olive variety and harvest time onthe shelf life of olive oil
nije evidentirano
olive variety; olive harvest time; shelf life of olive oil
nije evidentirano
Podaci o izdanju
48
03.12.1999.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb