Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje temperaturnog profila i prijenosa mase u procesu prženja Kroštula (CROSBI ID 333402)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ilijašić, Mirela Određivanje temperaturnog profila i prijenosa mase u procesu prženja Kroštula / Šeruga, Bernarda (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2000

Podaci o odgovornosti

Ilijašić, Mirela

Šeruga, Bernarda

hrvatski

Određivanje temperaturnog profila i prijenosa mase u procesu prženja Kroštula

Prženje je proces kod kojeg dolazi do simultanog prijenosa topline i tvari. U ovom radu provedeno je određivanje temperaturnog profila i prijenosa mase u procesu prženja tijest tipa kroštula. Iz provedenih mjerenja temperature u sredini uzorka na temperaturama prženja od 160 C do 190 C pokazalo se da u prvih 30 sekundi se postiže nagli porast temperature, a nakon toga slijedi blago povišenje temperature u ovisnosti o vremenu. Razlika temperature između temperature ulja i temperature u sredini uzorka a na kraju prženja za sve temperature prženja su podjednake. Evaporiranje vode iz uzorka u ovisnosti o temperaturi prženja bilo je najveće na 190 C, a najmanje na temperaturi od 160 C. Apsorpcija ulja u ovisnosti o vremenu i temperatui prženja bila je u prvih 70 sekundi najveća, nakon čega pokazuje blagi porast u ovisnosti o vremenu prženja.

temperaturni profil; prijenos mase; prženje; tijesto; nestacionarno stanje

nije evidentirano

engleski

Temperature profile and mass transfer in process of deep-fat frying of Krostula dough

nije evidentirano

temperature profile; mass transfer; deep-fat frying; dough; transient state

nije evidentirano

Podaci o izdanju

60

19.12.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija