Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka (CROSBI ID 193300)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Miletić, Silvija ; Skelin, Jasmina Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka // Mljekarstvo, 26 (1976), 5; 106-110

Podaci o odgovornosti

Miletić, Silvija ; Skelin, Jasmina

hrvatski

Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka

Mean values of specific gravity, non-fat dry solids amd fat contents determined in 3, 035 samples of raw milk produced on big farms in SR Croatia varied from 1, 0305 to 1, 0328, 8.59 to 9.00 per cent, and from 3.47 to 3.76 per cent respectively. Protein contents in 10 samples varied from 2.75 to 3.56 per cent. Mean values of specific gravity, non-fat dry solids, fat and protein contents determined in 258 samples of pasteurized milk taken at the market in Zagreb varied from 1.0299 to 1.0303, 8.19 to 8.25 per cent, 3.17 to 3.19 per cent and from 2.89 to 2.96 per cent respectively.

Kvaliteta mlijeka; sirovo mlijeko; pasterizirano mlijeko

nije evidentirano

engleski

Varistions in quality of raw and pasterized milk

nije evidentirano

Quality; raw milk; pasterized milk

nije evidentirano

Podaci o izdanju

26 (5)

1976.

106-110

objavljeno

0026-704X

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Biotehnologija