Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Dorada zrnja toplinom i tlakom (hidrotermička dorada) (CROSBI ID 26139)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad

Katić, Zvonko Dorada zrnja toplinom i tlakom (hidrotermička dorada) // Sušenje i sušare u poljoprivredi / Katić, Zvonko (ur.). Zagreb: Multigraf, 1997. str. 265-268-x

Podaci o odgovornosti

Katić, Zvonko

hrvatski

Dorada zrnja toplinom i tlakom (hidrotermička dorada)

Poglavlje obuhvaća hidrotermičku obradu zrna zobi, i to oljuštenog. Vlaženje parom je najčešće, tako da se zrno ugrije na oko 85 C i ovlaži od 18 do 19%. Uz dovoljno vlage i zagrijavanjem zrna na 100 C mogu se potpuno onemogućiti enzimi peroksidaze i lipaze i time omogućiti trajnije skladištenje suhog zrna. Istovremeno se uništavaju nepoželjne bakterije i plijesni. Stupnjem zagrijavanja moguće je utjecati i na okus zrna.

zob, hidrotermička obrada, tlak, toplina, vlaga

nije evidentirano

engleski

Grain treatments with heat and pressure (hidrothermal treatment)

nije evidentirano

oat, hidrothermical treatment, pressure, heat, moisture

nije evidentirano

Podaci o prilogu

265-268-x.

objavljeno

Podaci o knjizi

Katić, Zvonko

Zagreb: Multigraf

1997.

953-6060-07-8

Povezanost rada

nije evidentirano