Dorada zrnja toplinom i tlakom (hidrotermička dorada) (CROSBI ID 26139)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Katić, Zvonko
hrvatski
Dorada zrnja toplinom i tlakom (hidrotermička dorada)
Poglavlje obuhvaća hidrotermičku obradu zrna zobi, i to oljuštenog. Vlaženje parom je najčešće, tako da se zrno ugrije na oko 85 C i ovlaži od 18 do 19%. Uz dovoljno vlage i zagrijavanjem zrna na 100 C mogu se potpuno onemogućiti enzimi peroksidaze i lipaze i time omogućiti trajnije skladištenje suhog zrna. Istovremeno se uništavaju nepoželjne bakterije i plijesni. Stupnjem zagrijavanja moguće je utjecati i na okus zrna.
zob, hidrotermička obrada, tlak, toplina, vlaga
nije evidentirano
engleski
Grain treatments with heat and pressure (hidrothermal treatment)
nije evidentirano
oat, hidrothermical treatment, pressure, heat, moisture
nije evidentirano
Podaci o prilogu
265-268-x.
objavljeno