Povećanje hranidbene kakvoće (CROSBI ID 26140)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Katić, Zvonko
hrvatski
Povećanje hranidbene kakvoće
U poglavlju je obrađeno povećanje probavljivosti zrnja kukuruza njegovom doradom prije sušenja, dakle vlažnog. Kukuruzno je zrnje pareno u autoklavu, sušeno na zraku okoline, ili pak prisilno sušeno na povišenim temperaturama u za u svrhu izrađenoj laboratorijskoj sušari. Ovisno o postupku parenja, želatiniranje škroba poraslo je s 20% na 30% do 70%. Također je porasla i probavljivost proteina od 5,5% do 8%. Otpornost na dinamičko opterećenje zrnja smanjivale se je primjenom hidrotermičke obrade.
hidrotermička obrada, zrno kukuruza, dinamičko opterećenje, probavljivost
nije evidentirano
engleski
Increasing of digestibility
nije evidentirano
hydrothermal treatment, corn kernel, breakage suspectability, digestibility
nije evidentirano
Podaci o prilogu
248-250-x.
objavljeno