Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Povećanje hranidbene kakvoće (CROSBI ID 26140)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad

Katić, Zvonko Povećanje hranidbene kakvoće // Sušenje i sušare u poljoprivredi / Katić, Zvonko (ur.). Zagreb: Multigraf, 1997. str. 248-250-x

Podaci o odgovornosti

Katić, Zvonko

hrvatski

Povećanje hranidbene kakvoće

U poglavlju je obrađeno povećanje probavljivosti zrnja kukuruza njegovom doradom prije sušenja, dakle vlažnog. Kukuruzno je zrnje pareno u autoklavu, sušeno na zraku okoline, ili pak prisilno sušeno na povišenim temperaturama u za u svrhu izrađenoj laboratorijskoj sušari. Ovisno o postupku parenja, želatiniranje škroba poraslo je s 20% na 30% do 70%. Također je porasla i probavljivost proteina od 5,5% do 8%. Otpornost na dinamičko opterećenje zrnja smanjivale se je primjenom hidrotermičke obrade.

hidrotermička obrada, zrno kukuruza, dinamičko opterećenje, probavljivost

nije evidentirano

engleski

Increasing of digestibility

nije evidentirano

hydrothermal treatment, corn kernel, breakage suspectability, digestibility

nije evidentirano

Podaci o prilogu

248-250-x.

objavljeno

Podaci o knjizi

Katić, Zvonko

Zagreb: Multigraf

1997.

953-6060-07-8

Povezanost rada

nije evidentirano