Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj sorte na sastav masnih kiselina, boju i fenole u maslinovom ulju (CROSBI ID 333485)

Ocjenski rad | diplomski rad

Šebić, Katarina Utjecaj sorte na sastav masnih kiselina, boju i fenole u maslinovom ulju / Rade, Desanka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Šebić, Katarina

Rade, Desanka

hrvatski

Utjecaj sorte na sastav masnih kiselina, boju i fenole u maslinovom ulju

Sastav maslinovog ulja, koje je rezultat prirodnog biljnog metabolizma, izrazito je podložan, uz ostale čimbenike, utjecaju sorte odnosno genetskih osobina masline, a tako i utjecaju načina razmnožavanja masline. U ovom radu napravljena su istraživanja o utjecaju sorte, kao i načina razmnožavanja masline na sastav masnih kiselina, boju i udjel fenolnih spojeva u maslinovom ulju iz sorti Leccino/gen., Leccino/veg., Bjelica i Buža. Određeni su i osnovni pokazatelji kakvoće ulja (slobodne masne kiseline, peroksidni broj, specifične apsorbancije).

sorta; masne kiseline; klorofil; boja; fenoli

nije evidentirano

engleski

Influence of variety on fatty acids composition, colour and phenols of olive oil

nije evidentirano

sort; fatty acids; chlorophyll; colour; phenols

nije evidentirano

Podaci o izdanju

57

12.05.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano