Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Antioksidacijski učinak mravinca (Origanum vulgare L.) na proces oksidacije sucokretova ulja (CROSBI ID 333493)

Ocjenski rad | diplomski rad

Blažević, Ivica Antioksidacijski učinak mravinca (Origanum vulgare L.) na proces oksidacije sucokretova ulja / Miloš, Mladen (mentor); Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 1999

Podaci o odgovornosti

Blažević, Ivica

Miloš, Mladen

hrvatski

Antioksidacijski učinak mravinca (Origanum vulgare L.) na proces oksidacije sucokretova ulja

U ovom radu pokazana su antioksidacijska svojstva sprašenog biljnog meterijala Melisse officinalis L., Rosmarinus officinalis L. i Origanum vulgare L., zatim etanolnog i heksanskog ekstrakta i eteričnog ulja mravinca, te te eteričnog ulja ružmarina na oksidaciju jestivog suncokretova ulja. Antioksidacijska svojstva su praćena promjenom peroksidnog broja. Kod mravinca najaktivniji učinak je pokazao sprašeni biljni materijal, zatim etanolni ekstrakt, pa heksanski ekstrakt i eterično ulje.

Origanum vulgare; antioksidacijski učinak; eterično ulje;

nije evidentirano

engleski

Antioxidant effect of essential oil of oregano (Origanum vulgare L.) on oxidation process of sunflower oil

nije evidentirano

Origanum vulgare L.; antioxidant effect; essential oil

nije evidentirano

Podaci o izdanju

91

06.05.1999.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija