Antioksidacijski učinak mravinca (Origanum vulgare L.) na proces oksidacije sucokretova ulja (CROSBI ID 333493)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Blažević, Ivica
Miloš, Mladen
hrvatski
Antioksidacijski učinak mravinca (Origanum vulgare L.) na proces oksidacije sucokretova ulja
U ovom radu pokazana su antioksidacijska svojstva sprašenog biljnog meterijala Melisse officinalis L., Rosmarinus officinalis L. i Origanum vulgare L., zatim etanolnog i heksanskog ekstrakta i eteričnog ulja mravinca, te te eteričnog ulja ružmarina na oksidaciju jestivog suncokretova ulja. Antioksidacijska svojstva su praćena promjenom peroksidnog broja. Kod mravinca najaktivniji učinak je pokazao sprašeni biljni materijal, zatim etanolni ekstrakt, pa heksanski ekstrakt i eterično ulje.
Origanum vulgare; antioksidacijski učinak; eterično ulje;
nije evidentirano
engleski
Antioxidant effect of essential oil of oregano (Origanum vulgare L.) on oxidation process of sunflower oil
nije evidentirano
Origanum vulgare L.; antioxidant effect; essential oil
nije evidentirano
Podaci o izdanju
91
06.05.1999.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split