Utjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa (CROSBI ID 333533)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Šatrović, Tihomir
Novaković, Predrag
Kordić, Jasna
hrvatski
Utjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa
Zadatak rada bio je istražiti utjecaj udjela zamjenskog sredstva na bazi proteina na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa. Rezultati ispitivanja pokazali su da dodatak zamjenske sirovine na bazi proteina nije znatno utjecao na promjenu gubitka mase (kalo) tijekom toplinskog tretmana probnih uzoraka u odnosu na kontrolni uzorak. Ispitivani uzorci imali su povećani udio vode, smanjeni udio proteina, smanjeni udio masti i povećani udio ugljikohidrata u odnosu na kontrolni uzorak. Svi ispitivani uzorci su bili odlično senzorski ocjenjeni.
biljni proteini; usitnjeno meso; dodaci; senzorska ispitivanja
nije evidentirano
engleski
Influence of vegetable protein additives on quality of minced formed meat products
nije evidentirano
vegetable proteins; minced meat; additives; sensory analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
58
18.07.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek