Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa (CROSBI ID 333533)

Ocjenski rad | diplomski rad

Šatrović, Tihomir Utjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa / Novaković, Predrag (mentor); Kordić, Jasna (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2000

Podaci o odgovornosti

Šatrović, Tihomir

Novaković, Predrag

Kordić, Jasna

hrvatski

Utjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa

Zadatak rada bio je istražiti utjecaj udjela zamjenskog sredstva na bazi proteina na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa. Rezultati ispitivanja pokazali su da dodatak zamjenske sirovine na bazi proteina nije znatno utjecao na promjenu gubitka mase (kalo) tijekom toplinskog tretmana probnih uzoraka u odnosu na kontrolni uzorak. Ispitivani uzorci imali su povećani udio vode, smanjeni udio proteina, smanjeni udio masti i povećani udio ugljikohidrata u odnosu na kontrolni uzorak. Svi ispitivani uzorci su bili odlično senzorski ocjenjeni.

biljni proteini; usitnjeno meso; dodaci; senzorska ispitivanja

nije evidentirano

engleski

Influence of vegetable protein additives on quality of minced formed meat products

nije evidentirano

vegetable proteins; minced meat; additives; sensory analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

58

18.07.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija