Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Svojstva maslinovog ulja dobivenog iz različitih sorti maslina s područja Istre (CROSBI ID 333543)

Ocjenski rad | diplomski rad

Turčić, Božena Svojstva maslinovog ulja dobivenog iz različitih sorti maslina s područja Istre / Rade, Desanka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Turčić, Božena

Rade, Desanka

hrvatski

Svojstva maslinovog ulja dobivenog iz različitih sorti maslina s područja Istre

Ispitivanje osnovnih parametara kakvoće maslinovog ulja dobivenog centrifugalnom ekstrakcijom je pokazalo da se iz sve tri sorte maslina s područja Istre može dobiti djevičansko ulje ekstra kvalitete . Ulje iz sorte Bjelica imalo je najveći udjel o-difenola i ukupnih polifenola kao i najveći intenzitet gorčine,dok je intenzitet gorčine i udjel fenolnih spojeva u uljima iz sorti Buža i Leccino bio podjednak, ali znatno niži u odnosu na ulje iz maslina sorte Bjelica, koje je imalo najviše oleinske kiseline a najmanje polinezasićenih masnih kiselina u usporedbi s uljem iz druge dvije sorte. Najbolju održivost imalo je ulje iz sorte Bjelica, a najlošiju iz sorte Leccino.

sorte maslina; maslinovo ulje; fenoli; gorčina

nije evidentirano

engleski

Characteristics of olive oil produced from different varieties of olives from Istra

nije evidentirano

olive varieties; olive oil; phenols; bitterness

nije evidentirano

Podaci o izdanju

58+4

17.05.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano