Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina (CROSBI ID 194461)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Sito, Stjepan ; Horvatiček, Branimir ; Bilandžija, Nikola ; Devrnja, Ana ; Obad, Nikolina Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina // Glasnik zaštite bilja, 36 (2013), 1; 64-69

Podaci o odgovornosti

Sito, Stjepan ; Horvatiček, Branimir ; Bilandžija, Nikola ; Devrnja, Ana ; Obad, Nikolina

hrvatski

Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina

Optimalan izbor filtera značajno utječe na zadržavanje određenih svojstava vina, a posebno kod aromatičnih vina. Tijekom istraživanja primijenjeni su pločasti filteri proizvođača "Seitz" različitih stupnjeva filtracije ; K300, K200, K100. Korištene su filter ploče dimenzija 20x20cm. Za filtriranje su korištena slijedeća vina ; traminac i mješavina crnih vina (pinot crni, frankovka i zweigelt). Vina su proizvedena 2011. godine. Nakon filtracije spomenutih vina različitim filter pločama obavljena je organoleptičko ocjenjivanje vina.

filter ; vino ; organoleptička svojstva

nije evidentirano

engleski

The effect of filtering mode to sensory properties of wine

nije evidentirano

filter ; wine ; sensory properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36 (1)

2013.

64-69

objavljeno

0350-9664

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)