Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina (CROSBI ID 194461)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Sito, Stjepan ; Horvatiček, Branimir ; Bilandžija, Nikola ; Devrnja, Ana ; Obad, Nikolina
hrvatski
Utjecaj načina filtriranja na organoleptička svojstva vina
Optimalan izbor filtera značajno utječe na zadržavanje određenih svojstava vina, a posebno kod aromatičnih vina. Tijekom istraživanja primijenjeni su pločasti filteri proizvođača "Seitz" različitih stupnjeva filtracije ; K300, K200, K100. Korištene su filter ploče dimenzija 20x20cm. Za filtriranje su korištena slijedeća vina ; traminac i mješavina crnih vina (pinot crni, frankovka i zweigelt). Vina su proizvedena 2011. godine. Nakon filtracije spomenutih vina različitim filter pločama obavljena je organoleptičko ocjenjivanje vina.
filter ; vino ; organoleptička svojstva
nije evidentirano
engleski
The effect of filtering mode to sensory properties of wine
nije evidentirano
filter ; wine ; sensory properties
nije evidentirano