Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino (CROSBI ID 333594)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vugec, Višnja Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino / Rade, Desanka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Vugec, Višnja

Rade, Desanka

hrvatski

Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino

Istrživan je utjecaj vremena berbe, kao i načina razmnožavanja masline na sastav masnih kiselina, boju i udjel fenolnih spojeva u maslinovom ulju. Kakvoća i kategorija maslinovog ulja utvrđena je slijedećim osnovnim pokazateljima: slobodne masne kiseline, peroksidni broj, specifične apsorbancije i R-vrijednost. Osim toga određivana je i održivost ulja nakon 30, 60 i 90 dana skladištenja u hladnjaku.

maslinovo ulje; vrijeme berbe; klorofil; boja; fenoli; održivost

nije evidentirano

engleski

Effect of harvest time on olive oil properties obtained from Leccino variety

nije evidentirano

olive oil; harvest time; chlorophyll; colour;phenols; shelf life

nije evidentirano

Podaci o izdanju

61

13.07.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano