Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino (CROSBI ID 333594)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Vugec, Višnja
Rade, Desanka
hrvatski
Utjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino
Istrživan je utjecaj vremena berbe, kao i načina razmnožavanja masline na sastav masnih kiselina, boju i udjel fenolnih spojeva u maslinovom ulju. Kakvoća i kategorija maslinovog ulja utvrđena je slijedećim osnovnim pokazateljima: slobodne masne kiseline, peroksidni broj, specifične apsorbancije i R-vrijednost. Osim toga određivana je i održivost ulja nakon 30, 60 i 90 dana skladištenja u hladnjaku.
maslinovo ulje; vrijeme berbe; klorofil; boja; fenoli; održivost
nije evidentirano
engleski
Effect of harvest time on olive oil properties obtained from Leccino variety
nije evidentirano
olive oil; harvest time; chlorophyll; colour;phenols; shelf life
nije evidentirano
Podaci o izdanju
61
13.07.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb