Svojstva maslinovog ulja iz rane berbe različitih sorti maslina (CROSBI ID 333598)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Mičuda, Senka
Rade, Desanka
hrvatski
Svojstva maslinovog ulja iz rane berbe različitih sorti maslina
Ispitivan je utjecaj rane berbe na svojstva djevičanskog maslinovog ulja dobivenog iz različitih sorti maslina. Izvršena je analiza osnovnih pokazatelja kvalitete, određen je indeks boje i udjel klorofila, udjel ukupnih polifenola i o-difenola, intenzitet gorčine, te sastav masnih kiselina. Uzorci ulja dobiveni su iz plodova maslina Leccino, Bjelica i Buža s područja zapadne Istre, koji su prerađeni prešanjem.
djevičansko maslinovo ulje; fenolni spojevi; gorčina ulja; rana berba
nije evidentirano
engleski
Properties of olive oil obtained from early harvested different olive varietes
nije evidentirano
virgin olive oil; phenolic compounds; bitterness; early harvesting time
nije evidentirano
Podaci o izdanju
62
27.09.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb