Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Svojstva maslinovog ulja iz rane berbe različitih sorti maslina (CROSBI ID 333598)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mičuda, Senka Svojstva maslinovog ulja iz rane berbe različitih sorti maslina / Rade, Desanka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Mičuda, Senka

Rade, Desanka

hrvatski

Svojstva maslinovog ulja iz rane berbe različitih sorti maslina

Ispitivan je utjecaj rane berbe na svojstva djevičanskog maslinovog ulja dobivenog iz različitih sorti maslina. Izvršena je analiza osnovnih pokazatelja kvalitete, određen je indeks boje i udjel klorofila, udjel ukupnih polifenola i o-difenola, intenzitet gorčine, te sastav masnih kiselina. Uzorci ulja dobiveni su iz plodova maslina Leccino, Bjelica i Buža s područja zapadne Istre, koji su prerađeni prešanjem.

djevičansko maslinovo ulje; fenolni spojevi; gorčina ulja; rana berba

nije evidentirano

engleski

Properties of olive oil obtained from early harvested different olive varietes

nije evidentirano

virgin olive oil; phenolic compounds; bitterness; early harvesting time

nije evidentirano

Podaci o izdanju

62

27.09.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano