Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mogućnosti prerade šljiva ovisno o sortimentu (CROSBI ID 379724)

Ocjenski rad | diplomski rad

Dražina, Zvonimir Mogućnosti prerade šljiva ovisno o sortimentu / Voća, Sandra (mentor); Šic Žlabur, Jana (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Dražina, Zvonimir

Voća, Sandra

Šic Žlabur, Jana

hrvatski

Mogućnosti prerade šljiva ovisno o sortimentu

Određena sorta šljive kao sirovina ima ključnu ulogu u određivanju načina prerade. Kvaliteta pojedinih sorti izravno utječe na kvalitetu finalnog proizvoda te se stoga moraju pomno razmotriti kemijska i fizikalna svojstva sorti te doći do zaključka koji način prerade primjeniti za određenu sortu. U radu su opisane potrebne kemijske i fizikalne karakteristike sirovine za pojedini način prerade (sušenjem, prerada u rakije, prerada u pekmeze i džemove i prerada u sokove) te je dana preporuka najboljeg načina prerade pojedine sorte odabranog sortimenta šljiva ( Bistrica, President, Stanley, Čačanska ljepotica i Čačanksa rodna).

prerada šljiva; kemijske i fizikalne karakteristike; Bistrica; Stanley; President; Čačanska ljepotica; Čačanska rodna

nije evidentirano

engleski

Possibilities of plum processing depending on the assortment

nije evidentirano

plum processing; chemical and physical characteristics; Bistrica; Stanley; President; Čačanska ljepotica; Čačanska rodna

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

19.09.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)