Mogućnosti prerade šljiva ovisno o sortimentu (CROSBI ID 379724)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Dražina, Zvonimir
Voća, Sandra
Šic Žlabur, Jana
hrvatski
Mogućnosti prerade šljiva ovisno o sortimentu
Određena sorta šljive kao sirovina ima ključnu ulogu u određivanju načina prerade. Kvaliteta pojedinih sorti izravno utječe na kvalitetu finalnog proizvoda te se stoga moraju pomno razmotriti kemijska i fizikalna svojstva sorti te doći do zaključka koji način prerade primjeniti za određenu sortu. U radu su opisane potrebne kemijske i fizikalne karakteristike sirovine za pojedini način prerade (sušenjem, prerada u rakije, prerada u pekmeze i džemove i prerada u sokove) te je dana preporuka najboljeg načina prerade pojedine sorte odabranog sortimenta šljiva ( Bistrica, President, Stanley, Čačanska ljepotica i Čačanksa rodna).
prerada šljiva; kemijske i fizikalne karakteristike; Bistrica; Stanley; President; Čačanska ljepotica; Čačanska rodna
nije evidentirano
engleski
Possibilities of plum processing depending on the assortment
nije evidentirano
plum processing; chemical and physical characteristics; Bistrica; Stanley; President; Čačanska ljepotica; Čačanska rodna
nije evidentirano
Podaci o izdanju
29
19.09.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb