Primjena aditiva u konzerviranju voća i povrća (CROSBI ID 379728)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Babić, Kristina
Voća, Sandra
Šic Žlabur, Jana
hrvatski
Primjena aditiva u konzerviranju voća i povrća
U ovom radu su predstavljeni aditivi koji su tehnološka nužnost u prehrambenoj industriji. Opisana je njihova povijest i podrijetlo, te podjela i uloga najvažnijih i najčešće upotrebljavanih u prehrambenoj industriji. Također je opisana njihova upotreba i kvalitativna svojstva hrane, te njihova važnost u svakodnevnoj prehrani. S obzirom da njihovo konzumiranje dovodi i do potrebe za utvrđivanjem utjecaja na zdravlje čovjeka, prikazani su i učinci nekih bitnijih aditiva, kao što su sladila, boje i pojačivaći okusa. Cilj rada bio je objasniti ulogu aditiva i upotrebu tijekom procesa proizvodnje u prehrambenoj industriji, njihovu važnost u svakodnevnoj prehrani, te njihov učinak na zdravlje čovjeka.
aditivi; tehnologija primjene; utjecaj aditiva na zdravlje
nije evidentirano
engleski
Application additives in the preservation fruits and vegetables
nije evidentirano
additives; application technology; effects of additives on human health
nije evidentirano
Podaci o izdanju
24
19.09.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb