Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena aditiva u konzerviranju voća i povrća (CROSBI ID 379728)

Ocjenski rad | diplomski rad

Babić, Kristina Primjena aditiva u konzerviranju voća i povrća / Voća, Sandra (mentor); Šic Žlabur, Jana (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Babić, Kristina

Voća, Sandra

Šic Žlabur, Jana

hrvatski

Primjena aditiva u konzerviranju voća i povrća

U ovom radu su predstavljeni aditivi koji su tehnološka nužnost u prehrambenoj industriji. Opisana je njihova povijest i podrijetlo, te podjela i uloga najvažnijih i najčešće upotrebljavanih u prehrambenoj industriji. Također je opisana njihova upotreba i kvalitativna svojstva hrane, te njihova važnost u svakodnevnoj prehrani. S obzirom da njihovo konzumiranje dovodi i do potrebe za utvrđivanjem utjecaja na zdravlje čovjeka, prikazani su i učinci nekih bitnijih aditiva, kao što su sladila, boje i pojačivaći okusa. Cilj rada bio je objasniti ulogu aditiva i upotrebu tijekom procesa proizvodnje u prehrambenoj industriji, njihovu važnost u svakodnevnoj prehrani, te njihov učinak na zdravlje čovjeka.

aditivi; tehnologija primjene; utjecaj aditiva na zdravlje

nije evidentirano

engleski

Application additives in the preservation fruits and vegetables

nije evidentirano

additives; application technology; effects of additives on human health

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

19.09.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)