Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mogućnost prerade kruške (CROSBI ID 379867)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Miličević, Igor Mogućnost prerade kruške / Dobričević, Nadica (mentor); Šic, Žlabur, Jana (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Miličević, Igor

Dobričević, Nadica

Šic, Žlabur, Jana

hrvatski

Mogućnost prerade kruške

Plod kruške je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina, minerala i drugih bioaktivnih spojeva, koji ljekovito djeluju na zdravlje ljudi. Kruške sadrže puno pektina te su zanimljive i korisne u preradi voća. Mogućnosti prerade plodova su od soka do destilata, kao i u džem i slične proizvode. Kvaliteta plodova i sortne karakteristike daju prerađevinama specifične karakteristike koje su dobar izvor kvalitetnih nutrijenata u prehrani ljudi.

kruška; tehnologija prerade; džem; sok; liker

nije evidentirano

engleski

Possibility processing of Pear fruit

nije evidentirano

pear; processing; jam; juice; liquer

nije evidentirano

Podaci o izdanju

20

20.09.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)