Mogućnost prerade kruške (CROSBI ID 379867)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Miličević, Igor
Dobričević, Nadica
Šic, Žlabur, Jana
hrvatski
Mogućnost prerade kruške
Plod kruške je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina, minerala i drugih bioaktivnih spojeva, koji ljekovito djeluju na zdravlje ljudi. Kruške sadrže puno pektina te su zanimljive i korisne u preradi voća. Mogućnosti prerade plodova su od soka do destilata, kao i u džem i slične proizvode. Kvaliteta plodova i sortne karakteristike daju prerađevinama specifične karakteristike koje su dobar izvor kvalitetnih nutrijenata u prehrani ljudi.
kruška; tehnologija prerade; džem; sok; liker
nije evidentirano
engleski
Possibility processing of Pear fruit
nije evidentirano
pear; processing; jam; juice; liquer
nije evidentirano
Podaci o izdanju
20
20.09.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb