Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode (CROSBI ID 379870)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Jakić, Ante
Dobričević, Nadica
hrvatski
Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode
U radu su analizirani plodovi jagoda sorti ´Alba´, ´Albion´, ´Asia´, ´Clery´ i ´Joly´.Prosječna količina suhe tvari iznosila je od 8, 85 do 10, 76%. Ukupna kiselost je od 0, 71 do 0, 95%. Vrijednosti pH su od 3, 35 do 3, 67. Količina vitamina C je od 33, 97 do 62, 30 mg/100 grama svježe mase. Udio topljive suhe tvari je od 7, 75 do 10, 0%. Od istraživanih sorti najveće vrijednosti kemijskih parametara dala je sorta ´Albion´.
jagoda; sorte; suha tvar; topliva suha tvar; ukupna kiselost; pH; vitamin C
nije evidentirano
engleski
Research of Fruit quality of different Strawberry cultivars
nije evidentirano
strawberry; cultivars; dry matter; total soluble solids; total acidity; pH; vitamin C
nije evidentirano
Podaci o izdanju
50
20.09.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb