Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode (CROSBI ID 379870)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jakić, Ante Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode / Dobričević, Nadica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Jakić, Ante

Dobričević, Nadica

hrvatski

Istraživanje kvalitete plodova sorti jagode

U radu su analizirani plodovi jagoda sorti ´Alba´, ´Albion´, ´Asia´, ´Clery´ i ´Joly´.Prosječna količina suhe tvari iznosila je od 8, 85 do 10, 76%. Ukupna kiselost je od 0, 71 do 0, 95%. Vrijednosti pH su od 3, 35 do 3, 67. Količina vitamina C je od 33, 97 do 62, 30 mg/100 grama svježe mase. Udio topljive suhe tvari je od 7, 75 do 10, 0%. Od istraživanih sorti najveće vrijednosti kemijskih parametara dala je sorta ´Albion´.

jagoda; sorte; suha tvar; topliva suha tvar; ukupna kiselost; pH; vitamin C

nije evidentirano

engleski

Research of Fruit quality of different Strawberry cultivars

nije evidentirano

strawberry; cultivars; dry matter; total soluble solids; total acidity; pH; vitamin C

nije evidentirano

Podaci o izdanju

50

20.09.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)