Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete (CROSBI ID 195734)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Lukač Havranek, Jasmina ; Sabadoš, Dimitrije Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete // Mljekarstvo, 28 (1978), 1; 2-5

Podaci o odgovornosti

Lukač Havranek, Jasmina ; Sabadoš, Dimitrije

hrvatski

Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete

U asortimanu proizvoda seljačkih poljoprivrednih gospodarstava, kvantitativno važno mjesto, u prodaji tih proizvoda, zauzima domaće vrhnje, dobiveno na tradicionalan način obiranjem spontano skiseljenog mlijeka. Takvo, nepasterizirano, tj. sirovo vrhnje iznosi se od davnih vremena na raznovrsne tržnice u zemlji.

poljoprivredna gospodarstva; obiranje; tradicionalna proizvodnja

nije evidentirano

engleski

Home-made cream - quantity of the fat as criterion of quality

nije evidentirano

agricultural farms; skimmers; traditional production

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28 (1)

1978.

2-5

objavljeno

0026-704X

1846-4025

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Biotehnologija