izvor podataka: crosbi
✓
Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete (CROSBI ID 195734)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Lukač Havranek, Jasmina ; Sabadoš, Dimitrije
Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete // Mljekarstvo, 28 (1978), 1; 2-5
Podaci o odgovornosti
Lukač Havranek, Jasmina ; Sabadoš, Dimitrije
hrvatski
Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete
U asortimanu proizvoda seljačkih poljoprivrednih gospodarstava, kvantitativno važno mjesto, u prodaji tih proizvoda, zauzima domaće vrhnje, dobiveno na tradicionalan način obiranjem spontano skiseljenog mlijeka. Takvo, nepasterizirano, tj. sirovo vrhnje iznosi se od davnih vremena na raznovrsne tržnice u zemlji.
poljoprivredna gospodarstva; obiranje; tradicionalna proizvodnja
nije evidentirano
engleski
Home-made cream - quantity of the fat as criterion of quality
nije evidentirano
agricultural farms; skimmers; traditional production
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove