Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita (CROSBI ID 600839)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Hengl, Brigita ; Poljičak-Milas, Nina ; Kralik, Gordana ; Đidara, Mislav ; Kardum, Matko ; Saftić, Mirko ; Pavlović, Hrvoje ; Jurković, Zorica ; Šperanda, Marcela
hrvatski
Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita
Nakon zabrane korištenja antibiotika kao promotora rasta u tovu brojlera traže se zamjene koje će biti prirodnog podrijetla, bez štetnih posljedica za zdravlje potrošača i ostataka rezidua u mesu. Istraživanja ukazuju na mogućnosti korištenja eteričnih ulja koja se odlikuju antioksidativnim i antimikrobnim svojstvima, pozitivnim utjecajem na apetit i probavu, te kao takvi imaju sposobnost adsorpcije tekućina i štetnih tvari u hrani te potencijalno može utjecati na poboljšanje djelovanja eteričnih ulja.
brojleri ; imunohematološki pokazatelji ; Aroma Korm® ; zeolit ; mikrobiološka kontaminacija mesa
nije evidentirano
engleski
Immunohematological parameters and microbiological safety of broilers meat with dietary addition of aroma Korm® and zeolite
nije evidentirano
broilers ; immunohematological parameters ; Aroma Korm® ; zeolite ; microbiological meat contamination
nije evidentirano
Podaci o prilogu
49-50.
2013.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Podaci o skupu
Međunarodno savjetovanje (20 ; 2013)
poster
05.06.2013-07.06.2013
Opatija, Hrvatska