Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Osnovni pravci razvitka prerade žitarica u istočnoj Hrvatskoj (CROSBI ID 479864)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Ugarčić-Hardi, Žaneta Osnovni pravci razvitka prerade žitarica u istočnoj Hrvatskoj // 10. Ružičkini dani, knjiga sažetaka / Butula, I. (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2000. str. 23-26

Podaci o odgovornosti

Ugarčić-Hardi, Žaneta

hrvatski

Osnovni pravci razvitka prerade žitarica u istočnoj Hrvatskoj

Istočna Hrvatska je najveći proizvođač ratarskih proizvoda u našoj zemlji, ali unatoč tome, prerađivačka industrija te regije u Hrvatskoj daleko zaostaje za mogućnostima koje pruža sirovinska baza. Ovo se posebno odnosi na finalizzaciju pšenice u brašno, koja od 1980. opada po približnoj stopi od 0,78 % godišnje. Prioritetni cilj razvitka istočne Hrvatske trebao bi biti razvijanje i proširenje kapaciteta prehrambene industrije, što bi omogućilo prodaju poljoprivrednih proizvoda isključivo kao finalnih prehrambenih proizvoda, kroz turizam u Republici Hrvatskoj, a također i u Europi.

prereda žitarica; razvitak istočne Hrvatske

nije evidentirano

engleski

Development of elementary ways of cereals processing in eastern Croatia

nije evidentirano

cereals processing; development of eastern Croatia

nije evidentirano

Podaci o prilogu

23-26.

2000.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Butula, I.

Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI)

Podaci o skupu

10. Ružičkini dani, Okrugli stol "Pretpostavke i ograničenja razvitka prehrambene industrije u Slavooniji, Baranji i Srijemu"

pozvano predavanje

08.06.2000-09.06.2000

Vukovar, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija