Postizanje sigurnosti hrane kroz zakonodavstvo EU u ruralnom turizmu (CROSBI ID 198269)
Prilog u časopisu | ostalo
Podaci o odgovornosti
Uršulin-Trstenjak, Natalija
hrvatski
Postizanje sigurnosti hrane kroz zakonodavstvo EU u ruralnom turizmu
Cilj prikaza ovog članka sastoji se u prikazu modela smjernica za dobru higijensku praksu kako bi se u djelatnostima poput ugostiteljstva u području rurualnog turizma, na osnovi poštivanja preporučenih međunarodnih smjernica dobre higijenske prakse i primjene načela higijene hrane iz Codex Alimentarius-a, odnosno novoga „higijenskog paketa“ uredba EU, uspostavio cjeloviti HACCP sustav, te kako bi se postigla sigurnost hrane. Prijedlog smjernica izrađen je na osnovi prihvaćene važeće legislative EU što se od 1. siječnja 2006. počela primjenjivati u EU i kojom se propisuju pravila o higijeni hrane i postupci za primjenu tih pravila, a koja su uvrštena i u Zakon o hrani u Republici Hrvatskoj. U prijedlogu smjernica navedenu su i detaljno opisane upute za dobru higijensku praksu.
HACCP; ruralni turizam; higijenski paket
nije evidentirano
engleski
Achieving food security through EU legislation in rural tourism
nije evidentirano
HACCP; rural tourism; hygiene package
nije evidentirano