Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Postizanje sigurnosti hrane kroz zakonodavstvo EU u ruralnom turizmu (CROSBI ID 198269)

Prilog u časopisu | ostalo

Uršulin-Trstenjak, Natalija Postizanje sigurnosti hrane kroz zakonodavstvo EU u ruralnom turizmu // Turizam, 55 (2007), 3; 361-365

Podaci o odgovornosti

Uršulin-Trstenjak, Natalija

hrvatski

Postizanje sigurnosti hrane kroz zakonodavstvo EU u ruralnom turizmu

Cilj prikaza ovog članka sastoji se u prikazu modela smjernica za dobru higijensku praksu kako bi se u djelatnostima poput ugostiteljstva u području rurualnog turizma, na osnovi poštivanja preporučenih međunarodnih smjernica dobre higijenske prakse i primjene načela higijene hrane iz Codex Alimentarius-a, odnosno novoga „higijenskog paketa“ uredba EU, uspostavio cjeloviti HACCP sustav, te kako bi se postigla sigurnost hrane. Prijedlog smjernica izrađen je na osnovi prihvaćene važeće legislative EU što se od 1. siječnja 2006. počela primjenjivati u EU i kojom se propisuju pravila o higijeni hrane i postupci za primjenu tih pravila, a koja su uvrštena i u Zakon o hrani u Republici Hrvatskoj. U prijedlogu smjernica navedenu su i detaljno opisane upute za dobru higijensku praksu.

HACCP; ruralni turizam; higijenski paket

nije evidentirano

engleski

Achieving food security through EU legislation in rural tourism

nije evidentirano

HACCP; rural tourism; hygiene package

nije evidentirano

Podaci o izdanju

55 (3)

2007.

361-365

objavljeno

0494-2639

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija