Problematika primjene natrijevog dikloroizocijanuratdihidrata u ugostiteljstvu (CROSBI ID 603166)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Gloc, Kristina ; Šušnić Saša ; Uršulin-Trstenjak, Natalija
hrvatski
Problematika primjene natrijevog dikloroizocijanuratdihidrata u ugostiteljstvu
Pojam dezinfekcije još je uvijek teško prihvatljiv pojam u području ugostiteljstva i vrlo se često povezuje sa klorom kao rješenjem za potencijalne uzročnike kontaminacije. Natrijev dikloroizocijanuratdihidrata - NaDCC (najčešće se primjenjuje pod različitim komercijalnim nazivima) sastojak je suhih dezinfekcijskih sredstava i u sredstvima predstavlja donor klora. Pravilnom primjenom čini značajan čimbenik u postizanju učinkovite dezinfekcije i u konačnici sigurnost hrane, odnosno zdravstvenu ispravnosti hrane. Problematika u primjeni je najčešće vezana za neprecizno doziranje i metode kontrole aktivnog sastojaka u otopini. U Republici Hrvatskoj ne postoji zakonska regulativa, odnosno smjernice o postupanju, pa se u praksi nailazi na različite situacije. Stoga je cilj ovoga rada prikazati različita rješenja i iskustva u primjeni sličnih preparata u SAD i dijelu država EU zajednice.
dezinfekcija; natrijev diklorizocijanuratdihidrat; primjena
nije evidentirano
engleski
Issues of application of Sodium Dichloroisocyanuratedihyrate in Catering
nije evidentirano
disinfection; Sodium dichloroisocyanuratedihydrate
nije evidentirano
Podaci o prilogu
235-242.
2008.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
20. SEMINAR DDD i ZUP, NOVINE U DJELATNOSTI DEZINFEKCIJE, DEZINSEKCIJE, DERATIZACIJE I ZAŠTITE USKLADIŠTENIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA
Korunić, Zlatko
Zagreb: Korunić
978-953-7247-06-05
Podaci o skupu
Globalno zatopljenje-biološke promjene
predavanje
02.04.2008-04.04.2008
Šibenik, Hrvatska