Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj oblika na kvalitetu osušenog ploda jabuke (CROSBI ID 198305)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Sito, Stjepan ; Škurdija, Slavica ; Sinković, Petra ; Čeh, Mario ; Martinec, Jasmina ; Arar, Martina Utjecaj oblika na kvalitetu osušenog ploda jabuke // Glasnik zaštite bilja, 36 (2013), 5; 16-20

Podaci o odgovornosti

Sito, Stjepan ; Škurdija, Slavica ; Sinković, Petra ; Čeh, Mario ; Martinec, Jasmina ; Arar, Martina

hrvatski

Utjecaj oblika na kvalitetu osušenog ploda jabuke

U radu su prikazani rezultati laboratorijskog sušenja jabuka u različitim oblicima slijedećih sorti jabuka ; Crips Pink, Granny Smith, Jonagold, Idared, Golden Delicious, i Braeburn. Čips od jabuke se pokazao kao najpoželjniji osušeni oblik jabuke (63%), slijede klipiči (21%), a za štapiće se odlučilo svega 16% anketiranih osoba. Rezultati ankete su pokazali da je najpoželjnija sorta za sušenje Crips Pink, zatim Granny Smith, Jonagold, Idared, Golden Delicious, a najmanje poželjna sorta je Braeburn. Prikazani rezultati istraživanja mogu poslužiti pri odabiru sorti jabuka kod podizanja novih nasada čiji bi plodovi bili namijenjeni sušenju.

plod jabuke ; sušenje jabuke ; čips od jabuke

nije evidentirano

engleski

The effect of shape to quality of dried apple fruit

nije evidentirano

apple fruit ; drying of apple ; apple chips

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36 (5)

2013.

16-20

objavljeno

0350-9664

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)