Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Specifičnosti ispunjavanja za upravljanje dokumentacijom u osiguranju kvalitete i sigurnosti hrane u poslovnom subjektu za proizvodnju meda i proizvoda od meda (CROSBI ID 603249)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Šušnić, Saša ; Levanić, Davor Specifičnosti ispunjavanja za upravljanje dokumentacijom u osiguranju kvalitete i sigurnosti hrane u poslovnom subjektu za proizvodnju meda i proizvoda od meda // Zbornik radova u elektronskom obliku / Čehajić-Labaš, Dunja ; Štajdohar Pađen, Olga ; Pavlinić Tomlison, Jadranka (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2012. str. 371-374

Podaci o odgovornosti

Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Šušnić, Saša ; Levanić, Davor

hrvatski

Specifičnosti ispunjavanja za upravljanje dokumentacijom u osiguranju kvalitete i sigurnosti hrane u poslovnom subjektu za proizvodnju meda i proizvoda od meda

Sustav upravljanja kvalitetom prema normi HRN EN ISO 9001:2009 zahtjeva uspostavu, implementaciju i održavanje dokumentiranog postupka upravljanja dokumentima. U pojedinim subjektima u poslovanju s hranom koje karakterizira mali broj zaposlenika, značajan broj proizvoda, izrazito sezonsko poslovanje i složena zakonska regulativa iskazuju se specifičnosti ispunjavanja tog zahtjeva i osiguravanje kontinuiteta u poboljšavanju sustava upravljanja. U radu je istaknut pristup u ispunjavanju zahtjeva u poslovnom subjektu za proizvodnju meda i proizvoda od meda tipa zadruga pri čemu je u obzir uzeta veličina organizacije, vrste aktivnosti, složenost procesa i međudjelovanje te kompetencija zaposlenika. Poslovni subjekt je u sustav upravljanja integrirao HACCP sustav čime je osigurana sigurnost proizvoda. U svrhu ispunjavanja zahtjeva i specifičnosti poslovanja izrađeni su politika kvalitete i sigurnosti hrane, poslovnik kvalitete, dokumentirani postupci i zapisi koje zahtjeva norma, dokumenti i zapisi nužni za djelotvorno planiranje, provođenje i nadzor procesa. Poseban je naglasak bio na aktivnostima izrade dokumenata koji će osigurati operativnost u postupanju uz postizanje optimalnog učinka.

ISO 9001:2008; dokumentacija; HACCP; med; proizvodi od meda

nije evidentirano

engleski

Specifics of fulfilment of requirements for documentation management in food quality assurance and safety in a business for production of honey and honey products

nije evidentirano

ISO 9001:2008; documentation; HACCP; honey; honey products

nije evidentirano

Podaci o prilogu

371-374.

2012.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova u elektronskom obliku

Čehajić-Labaš, Dunja ; Štajdohar Pađen, Olga ; Pavlinić Tomlison, Jadranka

Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK)

1334-7853

Podaci o skupu

12.hrvatska konferencija o kvaliteti i 3.znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu

predavanje

10.05.2012-12.05.2012

Brijuni, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija