Certificiranje HALAL kvalitete (CROSBI ID 603415)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Dugonjić, Aldin ; , Uršulin-Trstenjak, Natalija
hrvatski
Certificiranje HALAL kvalitete
Kako je potrošačima sve važnija kvaliteta i sigurnost prehrambenih proizvoda, tako su pred prehrambenu industriju postavljeni visoki zahtjevi za kvalitetom i sigurnosti njihovih proizvoda. Danas su u svijetu utvrđeni brojni standardi i norme čijom se implementacijom i potvrđivanjem od za to ovlaštenih tijela potrošačima dokazuje kvaliteta. Jedan od sve prisutnijih zahtjeva u prehrambenoj industriji je i halal standard koji uzima sve veće učešće na međunarodnoj razini s obzirom da se s njegovom implementacijom otvara tržište čija se vrijednost procjenjuje na 635 milijardi USD. Halal standard utvrđuje zahtjeve i mjere koje se moraju ispuniti, odnosno poduzeti, kako bi se osigurali uvjeti za dobivanje certifikata za halal kvalitetu. Ona predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete, te su kao takovi dopušteni potrošačima hrane islamske vjeroispovijesti za korištenje i konzumiranje. Stoga je cilj ovoga rada prikazati zašto i kako implementirati zahtjeve halal kvalitete.
kvaliteta; Halal standard
nije evidentirano
engleski
HALAL QUALITY CERTIFICATION
nije evidentirano
quality; halal standard
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2010.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova
Buntak, Krešimir
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK)
Podaci o skupu
10. Hrvatska konferencija o kvaliteti i 1. znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu
predavanje
10.05.2010-12.05.2010
Šibenik, Hrvatska