Želatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu (CROSBI ID 480049)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tripalo, Branko ; Ježek, Damir
hrvatski
Želatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu
Kada nativne granule škroba grijemo u vodi, one bubre i stvaraju pastozne, guste škrobne suspenzije koje se sastoje od visokonabubrenih granula škroba dipergiranih u otopini slobodnih amiloznih molekula izašlih iz granula za vrijeme bubrenja. Temperaturni interval pri kojem se postiže maksimalno bubrenje granula škroba u vodi zove se Temperatura želatinizacije, a promjene viskoziteta škrobne paste tijekom procesa zagrijavanja i hlađenja određuju se pomoću Brabenderovog viskografa
kukuruzni škrob; dvopužni ekstruder; želatinizacija
nije evidentirano
engleski
Gelatinization of corn starch in a twin-screw extruder
nije evidentirano
corn starch; twin-screw extruder; gelatinization
nije evidentirano
Podaci o prilogu
28-28-x.
1999.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Brašno-kruh '99
Ugarčić-Hardi, Ž.
Osijek:
Podaci o skupu
Second Croatian Congress of Cereal Technologists
predavanje
26.10.1999-29.10.1999
Opatija, Hrvatska