HACCP sustav u distribuciji vode za piće (CROSBI ID 381893)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Matanić, Ivana
Uršulin-Trstenjak, Natalija
hrvatski
HACCP sustav u distribuciji vode za piće
U radu je prikazana važnost preduvjetnih programa i opisana distribucija vode za piće u kojoj je integriran HACCP sustav, koji vodoopskrbu čini sigurnom tj. eliminira opasnosti ili ih svodi na minimum, i koje bi mogle dovesti do zdravstvene neispravnosti vode za piće. Glavna vodilja u uspostavi HACCP sustava je dokument Recommended International Code of Practice-General Principles of Food Hygiene, Rev.4, 2003.), a i uspostava HACCP sustava, kao i preduvjetnih programa, zakonska je obveza, prema čl. 51. Zakona o hrani (N. N. 46/07) i članku 7. Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (N. N. 182/04). Prikazani uspostavljeni HACCP sustav sa preduvjetnim programom u distribuciji vode ako će se provoditi prema HACCP planu kroz sedam načela sustava svakako će osigurati zdravstvenu ispravnost distribucije vode do krajnjeg potrošača.
preduvjetni program; HACCP sustav; distribucija vode
nije evidentirano
engleski
HACCP system in the distribution of drinking water
nije evidentirano
prerequisite programs; HACCP system; distribution of water
nije evidentirano
Podaci o izdanju
46
30.01.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Zdravstveno veleučilište
Zagreb