Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Identifikacija patogena na plodovima breskve nakon toplinskih tretmana (CROSBI ID 381904)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Pavić, Sandra Identifikacija patogena na plodovima breskve nakon toplinskih tretmana / Sever, Zdravka (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Pavić, Sandra

Sever, Zdravka

hrvatski

Identifikacija patogena na plodovima breskve nakon toplinskih tretmana

Breskva je voćka čiji se uzgoj spominje u kineskim pisanim izvorima još u 10. stoljeću prije Krista. Od sredine 20-tog stoljeća zbog stvaranja sorata atraktivnog ploda i bolje mogućnosti čuvanja breskva stječe privredni značaj i ubrzano osvaja nova tržišta. Tijekom skladištenja plodovi breskve su podložni propadanju uslijed pojave bolesti uzrokovanih biotskim i abiotskim čimbenicima. Najznačajniji biotski čimbenik propadanja plodova tijekom skladištenja plodova su fitopatogene gljive. S ciljem smanjenja gubitaka uzrokovanih bolestima plodovi se prije skladištenja izlažu toplinskim tretmanima. Cilj predloženog završnog rada je identificirati vrste gljiva izoliranih sa zaraženih plodova breskve nakon različitih toplinskih tretmana i skladištenja. Očekuje se da će biti determinirano više različitih vrsta gljiva iz nekoliko rodova.

breskva; toplinski tretmani; fitopatogene gljive

nije evidentirano

engleski

Identification of peach pathogens after heat treatments

nije evidentirano

peach; heat treatments; phytopathogenic fungi

nije evidentirano

Podaci o izdanju

20

20.09.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)