PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI (CROSBI ID 383526)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Čavlović, Kristina
Dragović-Uzelac, Verica
hrvatski
PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
Začinsko i aromatsko bilje koristi se od antike pa sve do danas. Može se koristiti neprerađeno ili u obliku biljnih ekstrakata. Mogu se koristiti gotovo svi dijelovi biljke za proizvodnju biljnih ekstrakata. Postoje razne metode za izolaciju biološki aktivnih spojeva iz bilja kao npr. razne ekstrakcije, destilacije te prešanje. Ekstrakti se koriste u farmaceutskoj, kozmetičkoj i prehrambenoj industriji. Cilj ovog rada je pregled pozitivnog djelovanja biljnih ekstrakata te njihova primjena u prehrambenoj industriji.
začinsko i aromatsko bilje; biljni ekstrakti; prehrambena industrija
nije evidentirano
engleski
APPLICATION OF PLANT EXTRACTS IN FOOD INDUSTRY
nije evidentirano
spicy and aromatic herbs; herbal extracts; food industry
nije evidentirano
Podaci o izdanju
35
01.01.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb