Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI (CROSBI ID 383526)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Čavlović, Kristina PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI / Dragović-Uzelac, Verica (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Čavlović, Kristina

Dragović-Uzelac, Verica

hrvatski

PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI

Začinsko i aromatsko bilje koristi se od antike pa sve do danas. Može se koristiti neprerađeno ili u obliku biljnih ekstrakata. Mogu se koristiti gotovo svi dijelovi biljke za proizvodnju biljnih ekstrakata. Postoje razne metode za izolaciju biološki aktivnih spojeva iz bilja kao npr. razne ekstrakcije, destilacije te prešanje. Ekstrakti se koriste u farmaceutskoj, kozmetičkoj i prehrambenoj industriji. Cilj ovog rada je pregled pozitivnog djelovanja biljnih ekstrakata te njihova primjena u prehrambenoj industriji.

začinsko i aromatsko bilje; biljni ekstrakti; prehrambena industrija

nije evidentirano

engleski

APPLICATION OF PLANT EXTRACTS IN FOOD INDUSTRY

nije evidentirano

spicy and aromatic herbs; herbal extracts; food industry

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

01.01.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija