Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Senzorsko ocjenjivanje rakija (CROSBI ID 607007)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Nedić Tiban, Nela Senzorsko ocjenjivanje rakija. 2012

Podaci o odgovornosti

Nedić Tiban, Nela

hrvatski

Senzorsko ocjenjivanje rakija

Kvaliteta jakih alkoholnih pića predstavlja vrlo složeni pojam. Sudjelovanje velikog broja čimbenika u kreiranju kvalitete pretpostavlja primjenu različitih metoda za njegovo utvrđivanje. One se sastoje od laboratorijskih metoda, koje su specifične za svaku skupinu i vrstu proizvoda, i senzorskih metoda. U radu je prezentirana jedna od pouzdanijih metoda pozitivnog bodovanja s koeficijentima po njemačkom DLG modelu, pri čemu je opisano ocjenjivanje bistroće, boje, mirisa i okusa rakija.

rakija; kvaliteta; senzorsko ocjenjivanje

nije evidentirano

engleski

Sensory evaluation of brandy

nije evidentirano

brandy; quality; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2012.

nije evidentirano

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

VIII edukacijsko natjecanje u kvaliteti voćnih rakija

predavanje

23.11.2012-23.11.2012

Semeljci, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija