Senzorsko ocjenjivanje rakija (CROSBI ID 607007)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Nedić Tiban, Nela
hrvatski
Senzorsko ocjenjivanje rakija
Kvaliteta jakih alkoholnih pića predstavlja vrlo složeni pojam. Sudjelovanje velikog broja čimbenika u kreiranju kvalitete pretpostavlja primjenu različitih metoda za njegovo utvrđivanje. One se sastoje od laboratorijskih metoda, koje su specifične za svaku skupinu i vrstu proizvoda, i senzorskih metoda. U radu je prezentirana jedna od pouzdanijih metoda pozitivnog bodovanja s koeficijentima po njemačkom DLG modelu, pri čemu je opisano ocjenjivanje bistroće, boje, mirisa i okusa rakija.
rakija; kvaliteta; senzorsko ocjenjivanje
nije evidentirano
engleski
Sensory evaluation of brandy
nije evidentirano
brandy; quality; sensory evaluation
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2012.
nije evidentirano
Podaci o matičnoj publikaciji
Podaci o skupu
VIII edukacijsko natjecanje u kvaliteti voćnih rakija
predavanje
23.11.2012-23.11.2012
Semeljci, Hrvatska