Stanje i tendencije proizvodnje i potrošnje krumpira u Republici Hrvatskoj (CROSBI ID 608967)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Gugić, Josip ; Zrakić, Magdalena ; Tomić, Marijo ; Šuste, Marko ; Grgić, Ivo ; Franjkić, Dragan
hrvatski
Stanje i tendencije proizvodnje i potrošnje krumpira u Republici Hrvatskoj
Cilj rada bio je utvrditi stupanj samodostatnosti krumpira u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2008. do 2012. godine i predvidjeti njegovu tendenciju za razdoblje od 2013. do 2016. godine. Stupanj samodostatnosti krumpira u razdoblju od 2008. do 2012. godine varirao je od 81, 39% (2010.) do 90, 33% (2009.), a prosječna pokrivenost potrošnje domaćom proizvodnjom krumpira iznosila je 85%. Za razdoblje od 2013. do 2016. godine predviđa se kretanje stupnja samodostatnosti u rasponu od 83, 98% (2013.) do 89, 72% (2016.). U svim godinama analiziranog razdoblja domaća proizvodnja krumpira ne pokriva domaću potrošnju, s istom tendencijom i u budućem srednjoročnom razdoblju.
krumpir; proizvodnja; potrošnja; samodostatnost; Republika Hrvatska
nije evidentirano
engleski
State and tendencies of production and consumption of potatoes in Croatia
nije evidentirano
potato; production; consumption; self-sufficiency; Republic of Croatia
nije evidentirano
Podaci o prilogu
135-139.
2014.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko
Dubrovnik: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet
978-953-7871-22-2
Podaci o skupu
49. Hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
poster
16.02.2014-21.02.2014
Dubrovnik, Hrvatska