Nutritivna vrijednost soka šljive sorte ’Stanley’ (CROSBI ID 609005)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Šic Žlabur, Jana ; Ćališ, Ljubica ; Galić, Ante ; Pliestić, Stjepan
hrvatski
Nutritivna vrijednost soka šljive sorte ’Stanley’
Cilj istraživanja je analizirati kvalitetu soka od šljive sorte ’Stanley’. Svježi plodovi šljive smrznuti su na -18ºC. Količina suhe tvari iznosila je 21, 77%, ukupna kiselost 0, 48%, topljiva suha tvar 16, 33%, pH 3, 87 i indeks slasti 33, 70. Količina vitamina C 19, 22 mg/100 g. Ukupni fenoli 323, 00 mg GAE/100 g, flavonoida 192, 87, neflavonoida 130, 12 i antocijana 282, 59 mg/kg. U soku količina suhe tvari je 22, 92%, ukupna kiselost 0, 53%, topljiva suha tvar 18, 87%, pH 3, 84 i indeks slasti 35, 86. Količina vitamina C je 7, 90 mg/100 g svježeg, ukupnih fenola 106, 15 mg GAE/100 g, flavonoida 5, 22 mg GAE/100 g, neflavonoida 100, 93 mg GAE/100 g i antocijana 61, 29 mg/kg soka. Sok je kvalitetan dodatak hrani.
šljiva; ’Stanley’; plod; sok; kvaliteta
nije evidentirano
engleski
Nutritional value of plum juice variety 'Stanley'
nije evidentirano
plum; 'Stanley'; fruit; juice; quality
nije evidentirano
Podaci o prilogu
667-670.
2014.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma
Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Podaci o skupu
49. Hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
poster
16.02.2014-21.02.2014
Dubrovnik, Hrvatska