Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Razlike u kvaliteti prirodnog i termički obrađenog soka od šipka (CROSBI ID 609008)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Voća, Sandra ; Šic Žlabur, Jana ; Dobričević, Nadica ; Gadže, Jelena ; Padovan, Antonija ; Galić, Ante ; Pliestić, Stjepan Razlike u kvaliteti prirodnog i termički obrađenog soka od šipka // Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.). Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 732-736

Podaci o odgovornosti

Voća, Sandra ; Šic Žlabur, Jana ; Dobričević, Nadica ; Gadže, Jelena ; Padovan, Antonija ; Galić, Ante ; Pliestić, Stjepan

hrvatski

Razlike u kvaliteti prirodnog i termički obrađenog soka od šipka

Cilj ovog rada bio je istražiti parametre kvalitete svježe ocijeđenog soka od šipka sorte Sladun te utjecaj skladištenja na promjene parametara kvalitete analiziranog soka. Dobiveni sok je podijeljen u tri skupine uzoraka: sok od šipka bez dodataka, sok kojem je dodana limunska kiselina i sok kojem je dodana limunska kiselina i konzumni šećer. Svježe ocijeđeni sok od šipka imao je 17, 3 % suhe tvari, 16, 4 oBrix topljive suhe tvari, 4, 1 pH vrijednost, 0, 4 % ukupnih kiselina, 17, 7 mg/100g vit C, te 207, 9 mg GAE/100g svježe tvari ukupnih fenola. Pripremljeni uzorci termički su obrađeni postupkom pasterizacije. Postupkom pasterizacije došlo je do degradacije sadržaja vitamina C i ukupnih fenola. Pri skladištenju sadržaj vit C i ukupnih fenola značajno se smanjio u svim analiziranim uzorcima soka od šipka.

Punica granatum L.; sok od šipka; kemijski parametri; period skladištenja

nije evidentirano

engleski

Differences in the quality of the natural and thermally processed pomegranate juice

nije evidentirano

Punica granatum L.; pomegranate juice; chemical parameters; storage period

nije evidentirano

Podaci o prilogu

732-736.

2014.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma

Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko

Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Podaci o skupu

49. Hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma

predavanje

16.02.2014-21.02.2014

Dubrovnik, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano