Efekt dodatka amonijevog sulfata na metabolizam triptofana tijekom alkoholne fermentacije (CROSBI ID 609196)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Mihaljević Žulj, Marin ; Tomaz, Ivana ; Maslov Bandić, Luna ; Puhelek, Ivana ; Jagatić Korenika, Ana Marija ; Jeromel, Ana
hrvatski
Efekt dodatka amonijevog sulfata na metabolizam triptofana tijekom alkoholne fermentacije
Proučavan je efekt dodatka amonijevog sulfata (AS) u mošt kultivara Rajnski rizling (Vitis vinifera L.) na metabolizam triptofana (Trp) tijekom alkoholne fermentacije. Fermentacije su provedene s četiri komercijalna soja kvasca (Uvaferm CEG, Lalvin Cross Evolution, Anchor VIN 13 i Anchor exotic SPH). Dodatak AS reducirao je usvajanje Trp od 1 do 15%. Vina fermentirana sa sojevima Anchor VIN 13 i Uvaferm CEG uz dodatak AS imala su najveću koncentraciju Trp na kraju fermentacije (0, 60 i 0, 59 mg L-1). Anchor VIN 13 soj pokazao je najjaču reakciju na dodatak AS u mošt obzirom na metabolizam Trp.
triptofan ; netipična aroma starenja UTA ; soj kvasca ; amonijev sulfat
nije evidentirano
engleski
Effect of ammonium sulphate addition on metabolism of tryptophan during alcoholic fermentation
nije evidentirano
tryptophan ; untypical aging off-flavour UTA ; yeast strain ; ammonium sulphate.
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2014.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture
Podaci o skupu
49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture
predavanje
01.01.2014-01.01.2014
Dubrovnik, Hrvatska