Iskustva u certifikaciji sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane (CROSBI ID 609475)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Šušnić, Saša ; Uršulin-Trstenjak, Natalija
hrvatski
Iskustva u certifikaciji sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane
Certifikacija sustava upravljanja kvalitetom i sigurnšću hrane je način provjere usklađenosti procesa s zahtjevima normi. Certifikaciju, na osnovi dobivenih akreditacija, auditiranjem provode auditori certifikacijskih tvrtkii koje izdaju certifikat. S obzirom na sve učinkovitiju pojavnost implementacije sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane, a samim time i certifikacije sustava, postoji potreba za pojašnjenjem pojmova vezanih uz akreditaciju i certifikaciju, način provedbe postupka i prednosti koje certifikacija donosi. Cilj je ovog rada prikazati iskustva auditora sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2000 i sigurnošću hrane prema normi ISO 22000:2005, te HACCP sustava prema dokumentu CAC/RCP na način da se istaknu najčešći upiti klijenata, postupanja klijenata i auditora prilikom provedbe audita te naglasi značaj i prednosti certifikacije.
certifikacija; sustav upravljanja kvalitetom; sigurnost hrane
nije evidentirano
engleski
Experience in the certification of quality management systems and food safety
nije evidentirano
certification; quality management system; food safety
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2008.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Akreditacija i certifikacija
Dražen Lušić
Opatija: Hrvatska udruga sanitarnih inženjera
Podaci o skupu
Akreditacija i certifikacija
predavanje
30.05.2008-30.05.2008
Opatija, Hrvatska