Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Identifikacija i optimizacija procesa u ugostiteljskoj djelatnosti (CROSBI ID 609477)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Šušnić, Saša ; Uršulin-Trstenjak, Natalija Identifikacija i optimizacija procesa u ugostiteljskoj djelatnosti // 3. Međunarodni stručno – znanstveni simpozij / Gobin, Ivan ; Lušić, Dražen (ur.). Opatija: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo – Komora sanitarnih inženjera i tehnicara, 2011

Podaci o odgovornosti

Šušnić, Saša ; Uršulin-Trstenjak, Natalija

hrvatski

Identifikacija i optimizacija procesa u ugostiteljskoj djelatnosti

Suvremeni trendovi poslovanja, kao preduvjet djelotvornosti i učinkovitosti, zahtijevaju prepoznavanje značaja identifikacije, mjerenja i optimizacije poslovnih procesa kao skupa povezanih ili međusobno ovisnih radnji koji imaju za cilj ulazne veličine (zahtjeve, resurse) pretvoriti u rezultate (zadovoljstvo korisnika proizvoda/usluga uz ostvarenje dodane vrijednosti). Bez obzira da li se radi o proizvodnoj ili uslužnoj djelatnosti pristup identifikacije i optimizacije korelira s PDCA ciklusom i ima značaj na kvalitetu te sigurnost proizvoda i usluga. Iz tog je razloga za istaknuti utjecaj identifikacije, mjerenja i optimizacije procesa s aspekta sigurnosti hrane pripremljene i poslužene u ugostiteljskoj djelatnosti. Naglasak kod optimizacije procesa u ugostiteljskoj djelatnosti predstavlja povećanje razine organiziranosti uz zadržavanje postojećih resursa, u slučaju da isti mogu poduprijeti tehnološke procese. Od izuzetnog je značaja upravljanje promjenama u poslovnim procesima što u slučaju dinamične djelatnosti kao što je ugostiteljstvo dugoročno predstavlja pozicioniranje na globalnom tržištu, poboljšavajući kvalitetu i sigurnost proizvoda i usluga uz istodobno smanjenje troškova.

poslovni procesi; optimizacija; ugostiteljstvo

nije evidentirano

engleski

Process identification and optimization in the catering industry

nije evidentirano

business processes; optimization; catering

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2011.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

3. Međunarodni stručno – znanstveni simpozij

Gobin, Ivan ; Lušić, Dražen

Opatija: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo – Komora sanitarnih inženjera i tehnicara

978-953-7785-01-7

Podaci o skupu

SANITARNO INŽENJERSTVO – SANITARY ENGINEERING

predavanje

10.11.2011-12.11.2011

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija