Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena nove tehnike sušenja za proizvodnju čipsa od jabuke (CROSBI ID 205782)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Sito, Stjepan ; Šket, Branko ; Kurnik, Marjana ; Kraljević, Ante ; Hrvojčec, Hrvoje Primjena nove tehnike sušenja za proizvodnju čipsa od jabuke // Glasnik zaštite bilja, 37 (2014), 3; 67-73

Podaci o odgovornosti

Sito, Stjepan ; Šket, Branko ; Kurnik, Marjana ; Kraljević, Ante ; Hrvojčec, Hrvoje

hrvatski

Primjena nove tehnike sušenja za proizvodnju čipsa od jabuke

U radu su analizirane sorte jabuke Cipps Pink, Granny Smith, Jonagold, Idared, Golden Delicious i Braeburn u svrhu pogodnosti plodova za sušenje. Rezultati istraživanja, odnosno polinomne jednadžbe krivulja za sušenje, ukazuju da su neke sorte jabuka pogodnije za proizvodnju čipsa od jabuka (Cripps Pink, Golden Delicious, Idared). Kako bi se sačuvala kvaliteta listića (čips) i smanjili troškovi, nužno je proces sušenja podijeliti u više faza. Priprema jabuka za dobivanje čipsa dosta je zahtjevna, što izravno utječe na troškove, pa je stoga nužno pripremne faze maksimalno mehanizirati.

plod jabuke ; sušenje jabuke ; čips od jabuke

nije evidentirano

engleski

Application of new drying techniques for the production of apple chips

nije evidentirano

apple fruit ; drying apples ; apple chips

nije evidentirano

Podaci o izdanju

37 (3)

2014.

67-73

objavljeno

0350-9664

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)