Primjena nove tehnike sušenja za proizvodnju čipsa od jabuke (CROSBI ID 205782)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Sito, Stjepan ; Šket, Branko ; Kurnik, Marjana ; Kraljević, Ante ; Hrvojčec, Hrvoje
hrvatski
Primjena nove tehnike sušenja za proizvodnju čipsa od jabuke
U radu su analizirane sorte jabuke Cipps Pink, Granny Smith, Jonagold, Idared, Golden Delicious i Braeburn u svrhu pogodnosti plodova za sušenje. Rezultati istraživanja, odnosno polinomne jednadžbe krivulja za sušenje, ukazuju da su neke sorte jabuka pogodnije za proizvodnju čipsa od jabuka (Cripps Pink, Golden Delicious, Idared). Kako bi se sačuvala kvaliteta listića (čips) i smanjili troškovi, nužno je proces sušenja podijeliti u više faza. Priprema jabuka za dobivanje čipsa dosta je zahtjevna, što izravno utječe na troškove, pa je stoga nužno pripremne faze maksimalno mehanizirati.
plod jabuke ; sušenje jabuke ; čips od jabuke
nije evidentirano
engleski
Application of new drying techniques for the production of apple chips
nije evidentirano
apple fruit ; drying apples ; apple chips
nije evidentirano