Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

MONITORING KONTROLNIH TOČAKA I KRITIČNIH KONTROLNIH TOČAKA HACCP SUSTAVA U UGOSTITELJSTVU PRIMJENOM INFORMATIZACIJE (CROSBI ID 610589)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Šušnić, Saša ; Levanić, Davor ; Gazibara, Dragan MONITORING KONTROLNIH TOČAKA I KRITIČNIH KONTROLNIH TOČAKA HACCP SUSTAVA U UGOSTITELJSTVU PRIMJENOM INFORMATIZACIJE // Kvaliteta nije slučajnost - proizvedeno u kvaliteti, stvoreno za uspjeh / Čehajić Labaš, Dunja (ur.). Baška: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2014. str. 366-375

Podaci o odgovornosti

Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Šušnić, Saša ; Levanić, Davor ; Gazibara, Dragan

hrvatski

MONITORING KONTROLNIH TOČAKA I KRITIČNIH KONTROLNIH TOČAKA HACCP SUSTAVA U UGOSTITELJSTVU PRIMJENOM INFORMATIZACIJE

U cilju osiguravanja sustavnog i kontinuiranog nadzora KT i KKT HACCP sustava u djelatnosti ugostiteljstva, čime se osigurava sigurnost hrane, moguće je primijeniti informatičku podršku. U slučaju kada se radi o velikom broju uređaja (rashladne i termičke opreme) koja je dislocirana u objektu, optimalno rješenje nudi se kroz uspostavu sistemske i aplikativne programske opreme centralnog nadzornog sustava (CNS). Jedan takav sustav nadzora prikazati će se i u ovome radu. Specifikacija programske opreme nastala je na temelju zahtjeva korisnika. Sastoji se od sistemske i aplikativne programske opreme. Sistemska oprema realizirana je putem „novaPro“ stanica sa oznakom MASTER i Function Block Diagram programom. Aplikativnu opremu čine također nadzorni sustav, alarmiranje na nadzornom nivou (NN), izvještaji, sustav AS-a (automatske stanice), kronologija na NN i zaštita na NN. Prednost takvog sustava očituje se u kontinuiranom monitoringu, trenutnom prepoznavanju odstupanja od postavljenih parametara, ustanovljavanju kvarova opreme, olakšanom dokumentiranju parametara i stvaranju baze podataka koji se mogu iskoristiti za analizu trendova i provođenje preventivnih radnji, što utječe i na optimizaciju ljudskih resursa.

HACCP; informatizacija; temperatura

nije evidentirano

engleski

MONITORING THE CONTROL POINTS AND CRITICAL CONTROL POINTS OF HACCP SYSTEM IN HOSPITALITY USING INFORMATIZATION

nije evidentirano

HACCP; informatization; temperature

nije evidentirano

Podaci o prilogu

366-375.

2014.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Čehajić Labaš, Dunja

Baška: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK)

Podaci o skupu

14. HRVATSKU KONFERENCIJU O KVALITETI i 5. ZNANSTVENI SKUP HRVATSKOG DRUŠTVA ZA KVALITETU

poster

15.05.2014-17.05.2014

Baška, otok Krk, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija, Informacijske i komunikacijske znanosti