Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

SENZORSKE ZNAČAJKE MEDLJIKOVCA (CROSBI ID 386094)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jazbec, Jana SENZORSKE ZNAČAJKE MEDLJIKOVCA / Marković, Ksenija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Jazbec, Jana

Marković, Ksenija

hrvatski

SENZORSKE ZNAČAJKE MEDLJIKOVCA

Med je prirodni proizvod složenog sastava, izrazite nutritivne i energetske vrijednosti. Određivanje vrste meda provodi se peludnom analizom, fizikalno-kemijskim metodama, a važnu ulogu ima i senzorska procjena. Senzorskom analizom procijenjuju se olfaktorne, okusne i fizikalne karakteristike meda. Cilj ovog rada bio je izdvojiti najznačajnije senzorske značajke medljikovca te senzorskom procjenom odrediti u kolikoj mjeri analizirani uzorci pripadaju navedenoj vrsti meda. Tijekom istraživanja procijenjene su vizualne, olfaktorne i okusne značajke te fizikalne osobine 5 uzoraka medljikovca iz sezone 2012. Uzorcima je utvrđena i pripadnost određenoj vrsti meda.

senzorske značajke; medljikovac; pripadnost meda vrsti

nije evidentirano

engleski

SENSORY CHARACTERISTICS OF HONEYDEW HONEY

nije evidentirano

sensory characteristics; honeydew honey; affiliation of honey samples

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

01.09.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija