SENZORSKE ZNAČAJKE MEDLJIKOVCA (CROSBI ID 386094)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jazbec, Jana
Marković, Ksenija
hrvatski
SENZORSKE ZNAČAJKE MEDLJIKOVCA
Med je prirodni proizvod složenog sastava, izrazite nutritivne i energetske vrijednosti. Određivanje vrste meda provodi se peludnom analizom, fizikalno-kemijskim metodama, a važnu ulogu ima i senzorska procjena. Senzorskom analizom procijenjuju se olfaktorne, okusne i fizikalne karakteristike meda. Cilj ovog rada bio je izdvojiti najznačajnije senzorske značajke medljikovca te senzorskom procjenom odrediti u kolikoj mjeri analizirani uzorci pripadaju navedenoj vrsti meda. Tijekom istraživanja procijenjene su vizualne, olfaktorne i okusne značajke te fizikalne osobine 5 uzoraka medljikovca iz sezone 2012. Uzorcima je utvrđena i pripadnost određenoj vrsti meda.
senzorske značajke; medljikovac; pripadnost meda vrsti
nije evidentirano
engleski
SENSORY CHARACTERISTICS OF HONEYDEW HONEY
nije evidentirano
sensory characteristics; honeydew honey; affiliation of honey samples
nije evidentirano
Podaci o izdanju
23
01.09.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb